EVERTS GROEP – VAN SCHILDER TOT AANNEMER

EVERTS GROEP ZEESTRAAT SCHILDERWERKEN

Everts Groep - Totaal Vastgoed-onderhoud, van schilder tot aannemer

MEER NIEUWS
EVERTS GROEP VAN SCHILDERS TOT TOTAALVASTGOEDONDERHOUD

Echt eenvoudig uit te leggen is het niet, hoe Everts bv of de Everts Groep (in totaal zo’n 70 personeelsleden) precies in elkaar steekt. En met de overname van aannemers bedrijf Morgenstond, afgelopen januari is het er niet gemakkelijker op geworden. De vastgoedonderhoudactiviteiten, met name de bouwkundige aspecten daarvan namen echter zo’n vlucht,
dat er een echt vastgoedonderhoudsbedrijf ontstond, los van het schildersbedrijf. Mede-eigenaar is, sinds 2006,
Ton Groenland. Hij geeft onder andere leiding aan Everts Vastgoedonderhoud, dat, in weerwil van de naam, een echt vastgoedonderhoudsbedrijf is.

Groenland: ‘We zijn van plan er in 2014 wat meer stroomlijning in aan te brengen. Wat we bereikt hebben is dat we voor onze belangrijkste opdrachtgevers, VvE-beheerders, vastgoedbeleggers, corporaties en gemeenten, een partner zijn geworden die werkelijk alles kan aanbieden, van bouwactiviteiten tot schilderwerk.’Hoe ver dat gaat blijkt in de Haagse Stationsstraat. De van oudsher statige straat, die van het oude centrum van Den Haag naar station Hollands Spoor voert, was sterk verpauperd. Het plan is om er nu weer een statige en aantrekkelijke winkelboulevard van te maken.
Corporatie Staedion en de Gemeente Den Haag richtten daartoe de Wijk Ontwikkeling Maatschappij (WOM) op, die de panden op koopt en ombouwt tot winkels en/of appartementen.‘Omdat wij al meerdere projecten voor de WOM hadden gedaan als Vastgoedonderhoudbedrijf kwamen wij al snel in beeld voor de renovatie van Stationsweg 80’, vertelt Groenland. Van het pand blijft weinig meer in originele staat. De voordeur wordt verplaatst om ruimte te maken voor een grote etalage voor een bedrijfsruimte, en daar boven komen twee ruime appartementen, met een eigen toegang. ‘Voor dit project is meedenken een must’, vertelt Groenland, die bouwkundige van opleiding is en jarenlang voor vastgoedbeleggers werkte in binnen- en buitenland. ‘Als vastgoedonderhoudsbedrijf denken wij, vermoed ik, wat meer vanuit de gebruiker na over een woning die we realiseren.’Zo lagen in het eerste ontwerp de woon- en slaapvertrekken niet boven elkaar. Dit was voor de WOM niet wenselijk vanwege mogelijk geluidsoverlast tussen de verdiepingen. ‘Wij hebben opnieuw naar de indeling gekeken en door het creëren van een extra gang zijn nu de slaapvertrekken en de woonvertrekken op de verdiepingen boven elkaar gesitueerd.’ De complete achterzijde van het pand wordt overigens gesloopt en opnieuw opgebouwd. Daarvoor was het aanbrengen van een nieuwe stalen stabilisatieconstructie noodzakelijk. Een constructie die weer aan alle bouwkundige en brandwerende normen van het bouwbesluit dient te voldoen.Overigens valt het pand wel onder een zogenaamd ‘beschermd stadgezicht’, reden waarom de ramen aan de voorzijde niet mogen worden vervangen door kozijnen met dubbel glas. Daar is dus gekozen voor achterzetramen, die gaan samenvallen met inpandige isolatie maatregelen.

Eerlijk gezegd loopt SchildersVakkrant niet vaak rond in een woning die nog zo in de steigers staat. De schilders zullen pas over enige tijd arriveren. Groenland: ‘Dat zullen dus zeker schilders van Everts Schilderwerken zijn. Op die manier werken we samen. Een goed voorbeeld is als er ergens een steiger nodig is, bijvoorbeeld voor herstel- of voegwerk. Steigerkosten zijn vaak de duurste post in een werk. Wij kunnen dan adviseren om die steiger ook meteen in te zetten voor schilderwerk.
Dat kan enorm lonen, ook al moet je daarvoor het schilderwerk misschien wat naar voren halen in de tijd

 

 

Everts Groep - Totaal Vastgoedonderhoud, van schilder tot aannemer