NIRWANA FLAT – RIJKSMONUMENT EN EERSTE FLAT VAN NEDERLAND

EVERTS GROEP ZEESTRAAT SCHILDERWERKEN

Everts Groep - Schilderwerk Nederlands eerste flat en Rijksmonument Nirwana-flat

RECENTE WERKEN

Opdrachtgever: Van Assen en Stoorvogel - Naaldwijk
Project Begeleiding; PBS Vastgoed
Plaats: Benoordenhoutseweg en het Willem Witsenplein in Den Haag

 

Architecten J. Duiker en J.G. Wiebenga zijn de ontwerpers van het eerste flatgebouw in Nederland - De Nirwana-flat. Het gebouw is ontworpen in de Nieuwe Zakelijke Stijl en was een combinatie van staal, beton en glas. De oplevering geschiedde in 1930 en was voor die tijd revolutionair.

Ook nu nog is de Nirwana-flat een gebouw met een bijzondere uitstraling mede door de toepassing van "moderne" bouwmaterialen die de opvatting van de architecten versterkte en invloed had op de opvattingen over steden- en woningbouw en het zoeken naar een andere vorm van het bouwen van woningen als oplossing voor de woningnood. Maar ook als een unieke exponent van de Nieuwe Zakelijke Architectuur. Voor meer info over de Nirwana-flat zie artikel Rijksmonumentenzorg.

 

Schilderwerk en reparatie

De beton- en isolatiegevels worden door de Everts Groep gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.
Na reparatie worden de gevels afgewerkt met een speciale coating. Hierbij worden de betongevels gecoat in twee lagen met speciale verf. Naast de gevels wordt ook al het staal- en houtwerk (o.a. kozijnen) onder handen genomen, gerepareerd en geschilderd. Natuurlijk werkt de Everts Groep conform de strenge  eisen die gelden bij monumentale panden.

Everts Groep - vakmensen die zorgen voor een perfect eindresultaat.