FINLANDIA BASISSCHOOL ROTTERDAM

EVERTS GROEP ZEESTRAAT SCHILDERWERKEN

Succesvol groot onderhoud basisschool

RECENTE WERKEN

Object: Basisschool School Finlandia
Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Stichting BOOR

Het gebouw waarin de school zit had groot achterstallig onderhoud. Om stookkosten te besparen, moesten de oude stalen kozijnen met enkel glas worden vervangen door aluminium met dubbel glas. Hierdoor gaat de school flink besparen.

Het verwijderen van de oude stalen kozijnen was een precies karwei. De kozijnen waren in het beton gegoten inclusief de bevestigingslippen, hetgeen eruit moest worden geslepen.

BASISSCHOOL-ROTTERDAM-EVERTS-GROEP-DEN-HAAG-e1418320937138SCHOOL-ROTTERDAM-EVERTSGROEP-DEN-HAAG-e1418320981392

SCHOOL-ROTTERDAM-EVERTS-GROEP-DEN-HAAGSCHOOL-ROTTERDAM-EVERTS-GROEP-e1418321217262

 

Na verwijderen van de ramen moest alles worden voorbereid voor plaatsing van de nieuwe aluminium kozijnen. Dit conform de voorwaarden van de welstandscommissie. Uiteindelijk viel de keuze op de aluminium profielen van Reynaers. Dit merk staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit betreffende o.a comfort, energiebesparing en duurzaamheid.

Naast de “standaard” ramen moesten ook de ronde ramen in de trapportalen worden vervangen. Everts Groep heeft verder aan de buitenzijde beton- en gevelreparaties alsmede schilderwerk gedaan en ook de schoorstenen hersteld. De binnenzijde werd eveneens door Everts onderhanden genomen. De vensterbanken zijn vervangen, de afwerking rondom de kozijnen uitgevoerd, er is geschilderd enzovoort. Al deze werkzaamheden vonden plaats tijdens schooltijd. Door een goede afstemming kon dit zonder problemen.